Strudel cu dovleac MAYA (1)

Am pus faina in vasul robotului. Am adaugat sarea si zaharul, lingura de otet si am dat drumul la framintat. Am amestecat uleiul cu apa si am turnat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • un strop de zahar
  • 1 lingura de otet
  • Umplutura: dovleac ras
  • zahar
  • scortisoara
  • ceva ulei pt stropit/pensulat foile

Mod de preparare

Am pus faina in vasul robotului.

Am adaugat sarea si zaharul, lingura de otet si am dat drumul la framintat.

Am amestecat uleiul cu apa si am turnat incet, pe masura ce robotul invirtea la viteza mica.

Dupa framintare, se lasa vreo jumate de ora la odihna.

Apoi se imparte in 5 bile.

Am ras dovleacul cu razatorul robotului.

Am intins foile cu ajutorul miinilor unse cu ulei.

Se pensuleaza foaia(foile) cu ulei, se presara dovleacul ras peste, apoi se presara scortisoasa dupa gust si zahar la fel.

Se ruleaza si se pun pe tava unsa.

Se coc la 180°C pina devin aurii. Se pot pudra cu zahar.


Pofta buna!

Reteta Strudel cu dovleac a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovleac gasiti aici:

Placinta de dovleac,

Prajitura cu dovleac,

Placinta cu dovleac

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii