Strudel cu fructe de padure

Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute in repaus pe o masa presar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 500 gr fructe de padure congelate
  • 100 ml frisca
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 100 gr zahar pudra
  • sare

Mod de preparare

Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute in repaus pe o masa presarata cu faina. Fructele se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Se intinde o foaie subtire care se lasa sa se usuce 5-10 minute. Foaia se stropeste cu 25 ml ulei. Pe jumatate din suprafata se pun fructele de padure, se indoaie marginile foii in interior si se ruleaza. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se unge si suprafata ruloului cu ulei si se coace la cuptor, la temperatura moderata.
Se serveste cald sau rece, pudrat cu zahar pudra.

Alte retete culinare:

Papanasi

Placinta cu mere

Cornulete cu rahat

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa