Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute in repaus pe o masa presar
Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute in repaus pe o masa presarata cu faina. Fructele se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Se intinde o foaie subtire care se lasa sa se usuce 5-10 minute. Foaia se stropeste cu 25 ml ulei. Pe jumatate din suprafata se pun fructele de padure, se indoaie marginile foii in interior si se ruleaza. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se unge si suprafata ruloului cu ulei si se coace la cuptor, la temperatura moderata.
Se serveste cald sau rece, pudrat cu zahar pudra.
Alte retete culinare:
Papanasi
Placinta cu mere
Cornulete cu rahat
Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa