Strudel cu rubarba si sos de cocos

Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata rubarba daca este necesar,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 320 gr foietaj (colturile sa fie intacte)
  • 300 gr de rubarba
  • o jumatate de lamaie
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita de unt
  • 50 gr alune maruntite
  • faina si zahar pudra pentru presarare
  • foi de menta pentru ornare. Pentru sos: o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 150 ml lapte de cocos (disponibil in comert)
  • 20 gr zahar
  • 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare

Se intinde pe masa si se presara cu faina o fata de masa mai mare. Se intind foietajele si se presara cu alune. Se curata rubarba daca este necesar, se taie cubulete si se amesteca bine cu lamaia stoarsa si cu zahar.

Aceasta se imparte egal si se pune pe foietaje dar se lasa deasupra o margine de cca 2 cm fara umplutura. Cu ajutorul fetei de masa se ruleaza foietajul si capetele se inchid cu ajutorul degetelor inmuiate in apa. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun foietajele intr-o tava mare astfel incat partea pe unde au fost umplute sa fie in jos. Se ung cu unt topit. Se acopera cu foaie de copt si se gaureste in cateva locuri. Se pune pe gratarul din mijloc al cuptorului si se lasa cca 30- 40 de minute dar se unge intre timp cu unt. Pentru sos se stoarce lamaia si se amesteca intr-un bol impreuna cu amidonul. Se combina si cu restul ingredientelor se fierb pana se ingroasa compozitia. Apoi se raceste.
La servire, strudelul se presara cu zahar vanilat si se serveste cu sos cald sau rece, se orneaza cu foi de menta (in loc de sos de cocos se poate servi cu crema din budinca sau inghetata de vanilie).

Alte retete cozonac recomandate

Tarta cu visine

Placinta cu mere

Prajitura cu capsuni

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu faina integrala si mei

 Am mai preparat eu paine cu mei. Imi place textura crocanta a boabelor de mei in paine. Japonezii folosesc painea cu...

Paine cu faina integrala si mei
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa