Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura

Ingredientele pentru reteta Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura sunt pentru 12 portii. Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 500 g de faina
  • 30 g drojdie
  • 25 g zahar
  • 5 oua (2 pentru aluat
  • 2 la umplutura
  • 1 pentru uns)
  • 150-200 ml lapte
  • 50ml ulei
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingura coaja de portocala
  • 500g branza proaspata de vaci
  • 50g stafide
  • sare

Mod de preparare

Ingredientele pentru reteta Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura sunt pentru 12 portii.

Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, adica aproximativ 1h. Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala. Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente si se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana. Lasi la crescut la loc caldut si acoperi bine. Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite. Pregatim tavile. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bucati egale. Se intind cu sucitorul, se formeaza cercuri, se taie raze, se aseaza umplutura si se formeaza placintele sub forma de trandafirasi. Se aseaza trandafirasii in tavi, se mai lasa putin la crescut (15min), timp in care se ung cu ou batut.

Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.


Se mananca simple sau pudrate cu zahar.

Eu le-am mai imbogatit cu sirop de zmeura, facut din suc de zmeura si mult zahar.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa