Trigoane

Foile se taie in fasii de 7 cm latime. Nucile+laptele+zaharul si coaja de lamaie(am folosit limette) se pun la foc vreo 7 minute, pana se ingroasa com

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 250 gr nuca macinata
  • 30 gr pesmet
  • 150 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom
  • unt/margarina topita pt uns foile

Mod de preparare

Foile se taie in fasii de 7 cm latime.

Nucile+laptele+zaharul si coaja de lamaie(am folosit limette) se pun la foc vreo 7 minute, pana se ingroasa compozitia.

Dupa ce se raceste se adaoga pesmetul si numai daca vreti 2-3 picaturi esenta de rom.

Se ia o fasie, se unge cu unt/marg, peste se pune alta, se unge, inca o fasie, se unge, gata (trei la numar suprapuse).

La un capat se pune o lingurita plina de umplutura se aduce coltul opus peste si se merge in zic-zac pana la capatul fasiei.

Se ung cu unt, se aranjeaza in tava si se coc la cuptorul preancalzit, la foc mediu(180°).

Se face un sirop din 250 gr zahar+200 ml apa+esenta de rom+3 lg zeama de lamaie in care se scufunda trigoanele calde pret de un minut-doua.
Reteta Trigoane a fost propusa de Otti pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuci gasiti aici:

Cornulete cu nuci,

Chec cu cacao si nuca,

Cozonac cu nuca Dobre

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...