Baghete cu ceapa

Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si tineti pe foc 4-5 minute. In

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paine ulei de masline 2 catei de usturoi
  • decojiti si feliati 1 mana de frunze proaspete de cimbru
  • spalate 3 cepe albe
  • feliate fin sare de mare si piper negru proaspat macinat putin otet din vin alb

Mod de preparare

Puneti intr-o tigaie 4 linguri bune de ulei de masline, apoi usturoiul si cimbrul. Adaugati ceapa, acoperiti cu capac si tineti pe foc 4-5 minute. In acest interval, ceapa va lasa apa, asa ca dati capacul la o parte si mai lasati la foc mic inca 1 minut, ca sa se evapore lichidul si sa ramaneti cu ceapa apetisanta, gustoasa si translucida. Dar n-o lasati sa se rumeneasca. Asezonati dupa gust si adaugati putin otet. In timp ce se gateste ceapa, faceti aluatul si continuati dupa reteta de baza pana in etapa 5, in care trebuie sa portionati aluatul in 4 sau 6 bucati. Pe acestea presarati-le cu faina si dati-le forma clasica de baghete. Transferati-le intr-o tava presarata cu faina si puneti deasupra fiecareia amestecul de ceapa. Lasati-le sa creasca pana ce isi dubleaza volumul, apoi coaceti timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana cand painea devine crocanta si arata usor rumenita. Ceapa se arde putin la sfarsit, dar asa si trebuie sa fie. Sfarseste prin a avea un gust delicios.


Aceasta e o paine exceptionala, careia ii sade bine asezata, pur si simplu, intr-un cos pe mijlocul mesei, inainte de a incepe sa luati masa. Dar se potriveste destul de bine cu orice fel de mancare. Alte retete recomandate: Vinete umplute Placinta cu dovleac Ciuperci la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa