Pentru ca nu mai stiu ce sa pun copilului in pachetelul pentru scoala si pentru ca e plina piata de leura, am pregatit niste pachetele delicioasa. Se pot servi atat calde, cat si reci.
Pentru aluat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, apa calduta, mierea si vinul. Incepem sa framantam si cand capata consistenta adaugam uleiul si sarea.
Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute.
Intre timp pregatim umplutura.
Pasam branza cu o furculita apoi adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam
leurda spalata si taiata marunt apoi cepa taiata si ea marunt.
Condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Optional se poate adauga o lingura de smantana.
Aluatul dospit il rasturnam pe planul de lucru usor infainat.
Intindem aluatul in foaie subtire si decupam cercuri cu ajutorul formei.
Punem cercul in forma si adaugam o lingura de umplutura in mijloc.
Ungem marginile cu ou batut si inchidem forma, obtinand astfel pachetelul.
Daca nu aveti forme puteti taia aluatul cu un pahar cu gura mai larga apoi adaugati umplutura si pliati. Presati marginile cu ajutorul unei furculite.
Asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.
Coacem in cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar si dupa cum v-am spus: se pot manca atat calde cat si reci.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaCand mi-e pofta de cartofi prajiti, ii pregatesc dupa aceasta reteta. Sunt mult mai gustosi si mai sanatosi.
Cartofi inabusiti cu ardei si usturoiSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii