Pachetele cu leurda si miez de lapte

Pentru ca nu mai stiu ce sa pun copilului in pachetelul pentru scoala si pentru ca e plina piata de leura, am pregatit niste pachetele delicioasa. Se pot servi atat calde, cat si reci.

Portii
4
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Pachetele cu leurda si miez de lapte

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar sau miere
  • 2 lingurite rase de sare
  • Umplutura:
  • 225 g branza Miez de lapte cu sare de la Delaco
  • 100 g cas proaspat
  • 1 ou mare
  • 1 legatura leurda
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1/2
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat cernem faina intr-un vas incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia, apa calduta, mierea si vinul. Incepem sa framantam si cand capata consistenta adaugam uleiul si sarea.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute.

Intre timp pregatim umplutura.

Pasam branza cu o furculita apoi adaugam oul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam

leurda spalata si taiata marunt apoi cepa taiata si ea marunt.

Condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Optional se poate adauga o lingura de smantana.

Aluatul dospit il rasturnam pe planul de lucru usor infainat.

Intindem aluatul in foaie subtire si decupam cercuri cu ajutorul formei.

Punem cercul in forma si adaugam o lingura de umplutura in mijloc.

Ungem marginile cu ou batut si inchidem forma, obtinand astfel pachetelul.

Daca nu aveti forme puteti taia aluatul cu un pahar cu gura mai larga apoi adaugati umplutura si pliati. Presati marginile cu ajutorul unei furculite.

Asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.

Coacem in cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.

Dupa ce s-au copt se scot pe un gratar si dupa cum v-am spus: se pot manca atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide