Daca aveti posibilitatea sa va procurati zer din lapte de capra de la micii producatori care fac branzeturi, eu zic sa pastrati bine aceasta legatura. Medicina moderna ne confirma ca zerul este un adevarat "elixir al tineretii". Are o gramada de proprietati benefice asupra organismului, este bogat in proteine, iar altii ne spun ca "Un singur pahar cu zer pe zi ajuta tranzitul intestinal, fereste de infectii, elimina toxinele si intinereste".
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantata aluatul timp de 15 minute, l-am lasat la dospit alte 15 minute. Am scos aluatul pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in doua.
Pentru umplutura: taiem ceapa rondele si o calim in 2-3 linguri ulei de masline. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam loboda spalata, curatata de cotoare si taiata in fasii. Lasam sa se caleasca toate 8-10 minute, pana loboda s-a inmuiat si s-a gatit putin. Cand compozitia devina doar calda, adaugam branza de burduf zdrobita sau faramitata cu mainile, branza tip Fagaras, oul, sare si piper si amestecam.
Luam prima bucata de aluat si o intindem cu sucitorul mai mult pe lungime, intr-o foaie destul de subtire. Pudram masa cu putina faina sa nu se prinda aluatul si sa riscam sa se rupa. La baza aluatului, punem jumatate din umplutura, intindem umplutura pe toata lungimea aluatului, aducem marginile inspre interior si rulam aluatul cu umplutura inauntru. Ne va iesi un sul lung pe care il mai strangem putin cu mainile pentru a se lipii marginile si nu a iesii umplutura si pentru ai da lungime cat dorim. Asezam sulul de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pornind din mijloc si rotindu-l dandu-i forma de melc. Procedam la fel si cu celalalt aluat si-l asezam in continuarea primului. Ungem melcul cu ou batut, iar deasupra presaram seminte de in.
Il lasam la dospit 15 minute, apoi il dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca si-l servim dupa pofta inimii, cu ceapa verde, rosii, salata...Sa va fie de folos!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii
Vivi888 • 08 Iunie 2022, 15:25 De ce nu specificati a cui e reteta si cand e postata pe forum ????
Vivi888 • 08 Iunie 2022, 15:27 Nu-mi place noua infatisare a forumului culinar !!!!@!!!!!!!reschimbati-o !!!!!!!