Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf si multa verdeata proaspata. Sunt o bunatate!
Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un tel si lasam compozitia 10 minute la temperatura camerei, pana se umfla si se formeaza bule la suprafata. In bolul cu faina adaugam un praf de sare si amestecam bine. Facem o gropita in bol si spargem ouale, adaugam uleiul de masline si apoi treptat maiaua cu drojdia activata. Amestecam usor cu mana si framantam pana se incorporeaza toate ingredientele. Se transfera apoi aluatul pe masa de lucru si se mai pune putin ulei de masline deasupra. Se framanta bine pana se incorporeaza uleiul si aluatul devine neted si nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam cate putina faina. Se unge un castron cu ulei si se pune aluatul la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul. Bolul se acopera cu folie alimentara sau cu un prosop curat de bucatarie. Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca mararul si ceapa verde marunt, se zdrobeste telemeaua si branza de burduf. Se condimenteaza cu piper dupa gust si se amesteca bine compozitia.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii