Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf si multa verdeata proaspata. Sunt o bunatate!

Portii
4
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Ingrediente

  • 𝗔𝗹𝘂𝗮𝘁:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 ml lapte batut caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri iulei de masline
  • un praf de sare
  • 𝗨𝗺𝗽𝗹𝘂𝘁𝘂𝗿𝗮:
  • 250 gr telemea de vaca
  • 250 gr branza de burduf
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde
  • piper
  • 𝗜𝗻 𝗽𝗹𝘂𝘀:
  • 1-2 linguri ulei de msline pentru aluat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un tel si lasam compozitia 10 minute la temperatura camerei, pana se umfla si se formeaza bule la suprafata. In bolul cu faina adaugam un praf de sare si amestecam bine. Facem o gropita in bol si spargem ouale, adaugam uleiul de masline si apoi treptat maiaua cu drojdia activata. Amestecam usor cu mana si framantam pana se incorporeaza toate ingredientele. Se transfera apoi aluatul pe masa de lucru si se mai pune putin ulei de masline deasupra. Se framanta bine pana se incorporeaza uleiul si aluatul devine neted si nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam cate putina faina. Se unge un castron cu ulei si se pune aluatul la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul. Bolul se acopera cu folie alimentara sau cu un prosop curat de bucatarie. Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca mararul si ceapa verde marunt, se zdrobeste telemeaua si branza de burduf. Se condimenteaza cu piper dupa gust si se amesteca bine compozitia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Bucataras.RO

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola