Baghete cu usturoi

Se amesteca untul cu usturoiul, patrunjelul si sare pane se formeaza o pasta. Apoi se taie bagheta cate 3/4 ca si cum am taiao felii (va iesi un fel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 baghete frantuzesti (preferabil din acelea care nu sunt uscate si nu se sfaramiteaza la taiere)
  • 6~7 catei de usturoi
  • curatati si pisati
  • 4 lingurite de patrunjel maruntit
  • 1 pachet de unt
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Se amesteca untul cu usturoiul, patrunjelul si sare pane se formeaza o pasta. Apoi se taie bagheta cate 3/4 ca si cum am taiao felii (va iesi un fel de acordion, asemanator cu cum se mai taie slanina inainte de a fi pusa pe gratar).

Folosind o lingura, aplica cate un pic din pasta in spatiile lasate de taieturi. Inveleste baghetele in folie de aluminiu si apoi pune-le intr-o tava la cuptor, in mijlocul cuptorului.

Pune focul la treapta 4 si lasa baghetele timp de 10 minute inauntru sau

pana ce bagheta devine crocanta dar nu arsa.


Pofta buna!

Reteta Baghete cu usturoi a fost propusa de mymerinde pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Sandviciuri picante,

Sandviciuri cu brinza de vaci,

Sandviciuri asortate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii