Chifle cu branza si basilikum (busuioc)

Aluatul Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate pu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 270 lapte(3
  • 5 %)
  • 30 ml ulei de masline
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura rasa de sare (sau dupa gust)
  • 1 galbenus+ceva lapte pentru uns
  • umplutura: branza de vaca
  • 1ou
  • basilikum

Mod de preparare

Aluatul

Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate putin lapte, putin din ulei, si tot asa , pana am terminat cu lichidele.

Apoi am framantat (robotul) pe treapta mai rapida, pana s-a desprins aluatul de pe peretii vasului.

E foarte important pentru orice aluat, sa fie bine framantat.

Apoi am format cu mainile unse cu putin ulei de masline o bila, pe care am pus-o la crescut, la caldut.(vreo 30 minute)

Umplutura

Branza (eu am avut o brinza de vaca sarata) am frecat-o cu oul,

apoi, am impartit-o in doua. In a -2-a jumatate am pus basilikum tocat.

Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua. Prima parte am facut-o cu branza cu basilikum. Le-am pus in cuptorul incins la 185.

A 2-a tura - cea fara basilikum, le-am facut mai mici, se coc relativ..rapid.

Super bune..si aluatul..o splendoare de frumos,gustos,pufos!
Pofta buna!

Reteta Chifle cu branza si basilikum a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza: Branzoaice

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...