Crescenta bolognese cu carnat

Procesul tehnologic s-a desfasurat in masina de paine, dupa care am scos aluatul, gata dospit, l-am impartit cu precizie ochiometrica in doua si l-am

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600-650 g faina
  • 300 ml de : apa+lapte+kefir de casa
  • o lingurita sare
  • 40 g drojdie
  • 50 g unt
  • in care am calit usor o ceapa mica-mica
  • taiata marunt
  • rozmarin tocat si un amestec de ierburi pentru carne
  • 3-4 linguri ulei extravirgin
  • 300 g carnat (uscat)
  • 100-150 g parmezan
  • sau alt fel de branza/cascaval
  • 1 ou batut cu o lingura de lapte
  • pentru uns deasupra

Mod de preparare

Procesul tehnologic s-a desfasurat in masina de paine, dupa care am scos aluatul, gata dospit, l-am impartit cu precizie ochiometrica in doua si l-am intins in doua tavi, pe hartie de copt.

L-am taiat cu rotita de pizza in patratele, l-am uns cu oul batut si l-am mai lasat la dospit cam 20 minute, dupa care l-am copt in cuptor pe la 180°C, timp de aprox. 20 minute.
Pofta buna!

Reteta Crescenta bolognese cu carnat a fost propusa de Bolognese di Cluj pe forum culinar.ro

Alte retete similare gasiti aici:

Burek cu carne,

Placinta picanta cu sunca,

Calzone

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii