Foietaj cu piept de pui si spanac

1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 linguri unt pentru uns foile de placinta (eu am folosit ulei)
  • 1 ceapa taiata
  • 3 cepe verzi maruntite
  • 500 g piept de pui dezosat
  • fiert si taiat
  • 1 pachet spanac (284g) - eu am folosit 2 pachete
  • pentru ca scade la fiert
  • 2 oua
  • 6 foi de placinta (eu am pus vreo 9)
  • 250 g ricotta (sau urda dulce)
  • marar si patrunjel tocate fin
  • sare si piper (eu nu folosesc piper)

Mod de preparare

1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu ceapa verde, mararul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.

2. Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.

3. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava astfel incat colturile lor sa nu se suprapuna, ci sa formeze o stea.

4. Cu ajutorul unei linguri se intinde compozitia de spanac, apoi cea de pui

si la sfarsit ricotta.Colturile folior de placinta se vor plia catre interiorul tavii astfel incat sa formeze niste cretzuri.

5. Se baga la cuptor la 350F (180C) pentru 45 minute sau pana cand foile de placinta se rumenesc. Daca insa se rumenesc prea repede, acoperiti cu o folie de aluminiu.

Dupa ce scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca 10 minute.
Pofta buna!

Reteta Foietaj cu piept de pui si spanac a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu aluat de foietaj gasiti aici:

Placinta cu carne,

Placinta Gogoloi, sarbeasca,

Placinta cu branza (urda)

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci la punga

Imi plac ciupercile si azi am gasit niste palarioare mari,deja le vedeam umplute si la cuptor si eu nici nu le...

Ciuperci la punga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii