Grande Capella Rossa Calzone

Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati dovleceii. Continuati sa ti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • paine dupa reteta de baza
  • 1 ceapa
  • decojita si tocata mare
  • 3 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • 1 vanata
  • tocata mare
  • ulei de masline
  • 3 dovlecei
  • tocati mare
  • 2 conserve de rosii a cate 400 g fiecare
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • masline
  • 2 maini de busuioc proaspat
  • 1 bulgare de mozzarella de bivolita

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati dovleceii. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, apoi adaugati si rosiile. Aduceti-l la punctul de fierbere, apoi lasati sa se inabuse la foc mic 1 ora, pana cand sosul capata o textura groasa si consistenta — asigurati-va ca nu se lipeste de fundul tigaii. Luati de pe foc, asezonati bine dupa gust si, daca doriti, puneti si cateva masline. Cand s-a racit, presarati deasupra busuiocul si mozzarella rupte cu mana. In timp ce umplutura e pe foc, faceti aluatul de paine. Impartiti aluatul in 8 bucati, intindeti bucatile in foi circulare, presarand faina. Apoi subtiati-le cu facaletul pana cand obtineti 8 discuri cu grosimea de circa 0,5 cm. Puneti cate 1 lingura buna de umplutura in mijlocul unui disc, ungeti-i marginile cu putina apa, apoi pliati-l in doua, presand semicercul de pe margine ca sa sigilati umplutura in interior. (Unii prefera sa foloseasca pentru asta o furculita, dar eu intep, pur si simplu, aluatul cu degetele). Presarati faina pe deasupra, apoi prelucrati la fel celelalte bucati de aluat si asezati-le pe toate intr-o tava presarata cu faina. Lasati-le 5 minute, apoi crestati partea de deasupra, pentru a-i permite umpluturii sa rasufle in timp ce se coace. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz) si tineti timp de 20 de minute, pana se rumenesc si arata delicios, apoi lasati-le sa se raceasca.
Aceste painici sunt mereu potrivite pentru picnicuri sau ca mancare la pachet.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Vinete impanate

Ciuperci umplute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Haideti sa mai facem o prajitura delicioasa, sa mai incalzim diminetile reci de toamna si sa ne mai bucuram de amiezile...

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca