Grisine cu pesto si parmezan

Grisinele de casa cu pesto si parmezan sunt incredibil de aromate, perfecte pentru o gustare delicioasa, sau un aperitiv festiv.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 20 de grisine:
  • 6 foi (450 de grame) de aluat de patiserie proaspat sau congelat
  • 60g parmezan ras
  • 60g pesto cu parmezan si busuioc
  • piper proaspat macinat
  • 1 ou
  • lapte

Mod de preparare

Ungem 2 tavi de 30x40 cm cu unt si le acoperim cu hartie de copt. Amestecam intr-un bol sosul pesto de busuioc cu parmezan cu piperul proaspat macinat.

Intindem aluatul de patiserie dupa ce il impachetam de 3 ori, intr-o foaie de 20x40cm. Pe o jumatate a dreptunghiului intindem sosul pesto, iar pe cealalta jumatate parmezanul.

Incalzim cuptorul la 200 de grade celsius.

Impaturam aluatul formand un patrat, pe care apoi il taiem in patraturi mai mici. Rasucim patratele formate de la capete opuse astfel incat sa formam o grisina, dupa care o intindem sa se subtieze, si le asezam in tava.

Le dam la cuptor pentru 10 minute, dupa care le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, si le mai lasam 15 minute.

Grisinele sunt incredibil de fragede si aromate.


Saratelele cu pesto si parmezan se servesc dupa ce s-au racit putin.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci la slow cooker Crock-Pot

Am pus mana pe cioroi si l-am asezonat cu legume......

Ghiveci la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea