Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto

Melci mediteraneeni cu baba ganoush si pesto este o reteta de melci dospiti, dar nu sunt melcii obisnuiti ca desert si niste melci aromati aperitiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluatul melcisorilor:
  • -1 cana apa calduta
  • -1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • -1/2 lingurita zahar
  • -sare
  • -50 ml ulei masline
  • -busuioc uscat
  • -faina cat cuprinde
  • Pt. umplutura
  • - 3-4 linguri Baba Ganoush
  • - 1 legatura patrunjel proaspat
  • -1 lingura seminte de floarea soarelui crude si decorticate
  • -2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • -1 lingurita zeama de lamaie proaspat stors
  • 3 catei mici de usturoi
  • -sare dupa gust
  • Pentru finisare:
  • -1 galbenus

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit) pana isi dubleaza volumul.
Se preincalzeste cuptorul.
Se prepara pesto de patrunjel: intr-un blender se aseaza lichidele, usutroiul curatat si patrunjelul taiat mare. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta parfumata si gustoasa.
Se ia aluatul, se framanta inca o data si se intinde o foaie groasa de cca 2 cm. Se unge cu Baba ganoush si pesto de patrunjel, dupa care se ruleaza intr-un sul mare. Se taie sulul in portii egale, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung rulourile astfel obtinute cu un galbenus de ou batut in prealabil cu furculita.
Se coc rulourile mediteraneene in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc usor si trec testul scobitorii. Se lasa la racit pe un gratar.


Pofta buna!
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Se servesc ca atare, pe post de gustare, sau ca paine aromatizata, la felurile principale.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Painici cu cascaval si muschi file

Niste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!

Painici cu cascaval si muschi file
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii