Intr-un castron mare, se pune faina, in care se face un locsor, chiar in mijloc. Acolo se pune drojdiuta care s-a desfacut in apa calda cu putina
Intr-un castron mare, se pune faina, in care se face un locsor, chiar in mijloc. Acolo se pune drojdiuta care s-a desfacut in apa calda cu putina sare. Se amesteca treptat cu faina si se completeaza cu apa calduta, nu fierbinte, pana se obtine un aluat elastic nici prea moale, dar nici vartos. Se adauga uleiul si se mai framinta ca sa se incorporeze. Se lasa la dospit, dupa care se ia cu lingura portii cam cat un mar si se dau prin faina si se lasa pe planseta inca putin sa mai creasca. Dupa asta , se intind cu sucitorul, forme rotunde de placinta, care se umplu cu tot ceea ce vreti. La noi, in Ardeal, cel mai des se fac cu branza de vaci sau cu urda si cu marar. La cele cu mere, intai se calesc merele si apoi se umplu, iar la cele cu cartofi, se face un piure mai consistent, cu ceapa.
Pofta buna!
Se coc in tigaie, in ulei incins. Atentie!!! Cand intindeti placinta cu sucitorul este bine se fie cat se poate de subtire aluatul.
Se servesc cat sunt calde. Puteti sa le serviti cu branza sarata, mujdei, smantana.
Alte retete recomandate:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa