Placinta cu carne de vita si rinichi

Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 200 gr rinichi(de care vreti)
  • 600 gr carne vita macra cuburi
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri faina(sau de porumb)
  • 2 foi dafin
  • crengute de cimbru
  • 500 ml concentrat de vita/cub
  • patrunjel verde
  • optional-cateva ciuperci(eu am folosit un morcovel
  • ciupercile parca schimba gustul)
  • Aluat:
  • aprox 400 gr foitaj

Mod de preparare

Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigaia incinsa cu puitn ulei.

Dupa cateva minute,cand carnea isi schimba culoarea, adaugam morcovul tocat,ceapa taiata grosier,verdeturile,frunzele de dafin etc

adaugam apa fierbinte sa le acopere si lasam sa fiarba la foc mic,inabusit, cam o ora jumate-chiar 2.

Dupa o ora jumate deja sosul e scazut,ingrosat,carnita frageda

Stingem focul, dam vasul deoparte sa se raceasca,scoatem betele si frunzele de prin el.

Intindem frumos si uniform aluatul, punem formele deasupra si decupam cu un cutit in jurul lor,avand grija sa lasam o margine de aluat mai mare decat suprafata vasului.

Dupa ce decupam facem o gaurica in mijloc,pt ca pe-acolo va respira umplutura la copt.

Acum umplem vasele si sa le lasa la racit.

Marginile de aluat le transformam in frunzulite,presam usor cu lama unui cutit.

Punem foaia cea mare direct peste carne, lipim frunzele, facem cateva slitzuri si ungem cu ou.

La cele individuale presam bine-bine marginile exterioare ,nu inainte de a unge cu galbenus "gura" vasului,ungem fata.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 grade, 20 de minute.


Pofta buna!

Reteta Placinta cu carne de vita si rinichi a fost propusa de Anna Foster pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte gasiti aici:

Placinta cu cartofi si telemea,

Placinta cu urda si marar,

Placinta cu masline

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa