Placinta cu carne de vita si rinichi

Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 200 gr rinichi(de care vreti)
  • 600 gr carne vita macra cuburi
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri faina(sau de porumb)
  • 2 foi dafin
  • crengute de cimbru
  • 500 ml concentrat de vita/cub
  • patrunjel verde
  • optional-cateva ciuperci(eu am folosit un morcovel
  • ciupercile parca schimba gustul)
  • Aluat:
  • aprox 400 gr foitaj

Mod de preparare

Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigaia incinsa cu puitn ulei.

Dupa cateva minute,cand carnea isi schimba culoarea, adaugam morcovul tocat,ceapa taiata grosier,verdeturile,frunzele de dafin etc

adaugam apa fierbinte sa le acopere si lasam sa fiarba la foc mic,inabusit, cam o ora jumate-chiar 2.

Dupa o ora jumate deja sosul e scazut,ingrosat,carnita frageda

Stingem focul, dam vasul deoparte sa se raceasca,scoatem betele si frunzele de prin el.

Intindem frumos si uniform aluatul, punem formele deasupra si decupam cu un cutit in jurul lor,avand grija sa lasam o margine de aluat mai mare decat suprafata vasului.

Dupa ce decupam facem o gaurica in mijloc,pt ca pe-acolo va respira umplutura la copt.

Acum umplem vasele si sa le lasa la racit.

Marginile de aluat le transformam in frunzulite,presam usor cu lama unui cutit.

Punem foaia cea mare direct peste carne, lipim frunzele, facem cateva slitzuri si ungem cu ou.

La cele individuale presam bine-bine marginile exterioare ,nu inainte de a unge cu galbenus "gura" vasului,ungem fata.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 grade, 20 de minute.


Pofta buna!

Reteta Placinta cu carne de vita si rinichi a fost propusa de Anna Foster pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte gasiti aici:

Placinta cu cartofi si telemea,

Placinta cu urda si marar,

Placinta cu masline

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto

Salatele sunt cele mai rapide soluții atunci când nu ai timp de stat în bucătărie! Plus de asta, în...

Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii