Placinta cu spanac

O placinta usor de facut,cu un aspect deosebit.Ne putem incanta oaspetii cu aceasta placinta.

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de 1 kg foietaj sau 2 de 400 gr
  • 400 gr spanac oparit si tocat sau congelat
  • 200 gr branza feta
  • 100 gr cascaval
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Ceapa se toaca foarte fin si se pune la calit in putin ulei.Adaugam spanacul congelat si amestecam pana cand se decongeleaza intreaga cantitate.Luam de pe foc,adaugam usturoiul pisat,branza feta si cascavalul ras. Lasam compozitia sa se raceasca foarte bine. Din foaia de aluat foietaj taiem doua cecuri egale(28-30cm in diametru) Asezam in tava prima foaie punem cantiatea de spanac pe foaie. Eu am intins uniform insa am gresit trebuie o gramajoara la mijloc si pe margine un cerc.Lasam 1,5 cm pe margine aluat curat si intre cerc si mijloc un spatiu cam de 1 cm. Cu o furculita lipim marginile foilor iar la mijloc lipim aluatul unul de altul prin presare usoara cu o cana sau un pahar. Crestam apoi cercul la distanta de 2-3 cm si rasucim apoi fasiile de aluat,toate in acelasi sens una dupa alta. Ungem cu ou si dam la cuptor pana capata o culoare frumos aurie.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

Reteta by Jamie Oliver

Cartofi Dauphinoise
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii