Placinta cu urda in foaie subtire romaneasca

Placinta cu urda in foaie subtire romaneasca este o reteta delicioasa. Se prepara cu: faina, urda si smantana.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 pahar apa calda
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 g urda
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • sare
  • 100 g smantana
  • marar tocat

Mod de preparare

Placinta cu urda in foaie subtire romaneasca se prepara astfel: punem faina intr-un castron si se amesteca cu apa calduta in care s-a dizolvat sare si s-a pus uleiul. Se framanta un aluat care trebuie sa devina elastic. Se acopera aluatul cu o cratita fierbinte si apoi intindem aluatul. Umplutura pentru placinta se face astfel: amestecam urda cu ouale, smantana, sare si marar. Intr-o tava intindem 3 foi unse cu unt si peste ele branza amestecata. Acoperim cu inca 3 foi. Dam placinta la cuptor pentru 15 minute.


Alte placinte recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sushi

Trebuie sa recunosc ca sotul a pregatit sushi, eu doar l-am ajutat(mult!!) :) Este prima data cand facem in casa si a fost...

Sushi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca