Placinte crete

Framantam bine ingredientele si prajim placintele formate cu ajutorul unui polonic la 8 mm grosime, intr-o tigaie, in ulei fierbinte, pe ambele parti.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi cruzi
  • curatati si razuiti
  • 20 dkg faina
  • 1 ou
  • 1 lingura delicat
  • 1 lingura piper negru macinat
  • Sare dupa gust
  • 8 dkg ceapa rosie razuita
  • 4 catei usturoi pisati
  • 1 lingura frunze de patrunjel maruntite
  • 1 lingurita pasta de ardei picanta

Mod de preparare

Framantam bine ingredientele si prajim placintele formate cu ajutorul unui polonic la 8 mm grosime, intr-o tigaie, in ulei fierbinte, pe ambele parti. Putem adauga la amestec carne taiata marunt, iar daca cartofii sunt uscati putem adauga putina frisca sau smantana.
Alte

Tocanita de carne de vita

Tocanita de ceapa cu pui

Tocanita de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca