Placinte fragede cu branza de oaie

Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune zaharul si 3 linguri de faina.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • 5 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de oaie
  • 2 oua
  • marar
  • Ulei pentru copt

Mod de preparare

Pentru placintele fragede cu branza de oaie se incalzeste 100 ml lapte si se adauga drojdia. Dupa ce s-a topit se pune zaharul si 3 linguri de faina si se lasa la dospit la loc calduros.
Se incepe framantatul: se pune faina intr-un castron mai larg, in mijloc maiaua, se amesteca laptele cu uleiul si sare si se incorporeaza treptat laptele cald.Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, se acopera cu un prosop si se lasa sa cresca o ora.
Se framanta branza de oaie cu ouale, mararul. Sare nu se pune decat daca branza nu este sarata.
Dupa ce a crescut aluatul, se ia cate o bucata din el si se intinde pe masa presarata cu faina, se intinde cate o lingura de branza pe jumatate din bucata si se lipeste.Se coc in ulei incins pe ambele parti, se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba din ulei apoi se pun pe alta farfurie.


Placinta cu branza se serveste alaturi de un pahar cu lapte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca