Placinte rusesti cu carne

Am inceput cu aluatul pe care binenteles ca l-am pus in masina sa se faca. se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharu , se adauga 1,5 cup de faina

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 -3 cup faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 cup lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • UMPLUTURA
  • 250 g carne tocata vita sau porc
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 catel usturoi maruntit
  • 1/2 cup sos de rosii
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 linguri frunze de patrunjel taiate marunt
  • 1/4 lingurite sare
  • 1/8 lingurita piper
  • 3 linguri de ulei
  • 1 varf de cutit de curry
  • un sfert de lingurita amestec italian frunze uscate

Mod de preparare

Am inceput cu aluatul pe care binenteles ca l-am pus in masina sa se faca.

se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharu , se adauga 1,5 cup de faina in care ati adaugat drojdia si sarea.

Astea se amesteca bine cu mana sau cu mixerul apoi se pun pe masa cu restul de faina si se framanta aluatul, eu am adaugat pe rand in masina cata faina a fost nevoie.

Se pregateste si amestecul de carne( grija sa nu fie rece carnea , sa ajunga cam la temperatura camerei ).

Intre timp aluatul a crescut frumusel :se scoate afara pe planseta si se taie in 12 bucati , cat mai egale.

Se lasa sa mai stea vreo 5-10 minute , pana va pregatiti cratita si uleiul , apoi cate o bucata de aluat o intindeti rotund cu un diametru de vreo 13-14 cm.

Impartiti si amestecul de carne in 12 parti egale si din fiecare parte formatI o chiftea, eu le-am facut mai turtite ca voiam sa se prajeasca cat mai repede , le puneti peste aluat.

Se acopera carnea cu aluatul ca sa se obtina asa ceva.

Am facut 6 din ele si le-am pus la prajit in tigaia cu ulei incins mediu, tinute cate 8-10 minute pe o parte si 8-10 minute pe cealalta parte. ( se pun prima data cu partea impletita in jos) Au urmat celelalte.
Pofta buna!

Reteta Placinte rusesti cu carne a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci,

Placinte Englezesti,

Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie)

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii