Pogacele cu leurda si cascaval

Pogacelele cu leurda si cascaval sunt delicioase ca apertiv ori gustare. Pentru aceasta reteta de pogagi aveti nevoie de cascaval, cartofi, faina si leurda.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 cartof mai mare
  • 450 gr faina
  • 100 gr untura
  • 2 lingurite mici sare
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr smantana
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 100 gr unt topit
  • leurda maruntita (congelata)
  • 100 gr cascaval ras/parmezan

Mod de preparare

Pogacelele cu leurda si cascaval sunt delicioase ca apertiv ori gustare. Pentru aceasta reteta de pogagi fierbeti mai intai cartoful in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca. Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Faina, untura si sarea se amesteca putin, adaugam cartoful zdrobit, galbenusurile, laptele cu drojdia si jumatate din cantitatea de cascaval ras (puteti folosi si parmezan). Adaugand treptat smantana, framantam pana obtinem un aluat omogen, daca mai e nevoie se mai poate adauga smantana.

Acoperim vasul si lasam la dospit circa 90 minute. Scoatem aluatul din vas, il intindem, ungem cu unt topit, presaram leurda maruntita (puneti cat doriti in functie de gustul fiecaruia) si restul de cascaval ras. Rulam aluatul si-l mai lasam sa se odihneasca inca 1 ora. Dupa acest timp il intindem pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 1,5-2 cm grosime.

Decupam cu o forma patrata sau rotunda, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu un ou batut in prealabil, presaram deasupra cascaval ras, chimen sau orice altceva doriti si le introducem in cuptorul incins.


Pogacelele cu leurda si cascaval se serevesc dupa ce s-au racit.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca