Prepararea aluatului cu oregano si pamezan dureaza aproximativ o ora. Drojdia se dilueaza intr-un bol cu lapre caldut, dupa care se adauga untul. Pune
Prepararea aluatului cu oregano si pamezan dureaza aproximativ o ora. Drojdia se dilueaza intr-un bol cu lapre caldut, dupa care se adauga untul. Punem apoi sare, 40 g parmezan, 2 linguri de oregano si faina. Framantati cu mana ori cu mixerul electric pana ce aluatul se dezlipeste de pe peretii bolului. Acoperiti aluatul cu un stergar de bucatarie si lasati-l la dospit 45 de minute intr-un loc caldut ferit de curenti de aer. Puneti aluatul pe blatul de lucru infainat, lucrati-l bine, iar apoi faceti 30 de bilute.Ungeti forma cu unt si puneti bilutele una langa alta intr-un singur strat. Lasati din nou 45 de minute la dospit, iar apoi cu pensula ungeti cu o lingura de unt topit si presarati cu oregano si parmezanul ramas. Cand totul e gata se coace la 210 ° C in cuptorul preincalzit 30-35 minute apoi se scoate din forma can s-a racit.
Se taie felii si se serveste ca si aperitiv sau in loc de paine.
Reteta Roza cu oregano si parmezan a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro
Alte retete cu parmezan gasiti aici:
Moristi cu parmezan si rosii uscate,
Saratele cu parmezan,
Tarta de ou si parmezan
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti