Spanac in foetaj

Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina, iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa iasa aerul din placintic

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o foaie de foetaj
  • 2 pachete spanac congelat (1/2 kilogram fiecare) - sau un pachet spanac + un pachet florete brocolli
  • 2 ardei unu rosu
  • unu galben
  • taiati cubulete
  • 6 oua
  • 100-150 g branza cheddar
  • 200-250 g branza feta
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda, unsa din belsug cu margarina, iar pe a doua, incerci sa o modelezi cum poti, ca sa iasa aerul din placintica, cind e la cuptor.

Spanacul fiert si bine scurs l-am amestecat cu telemica, ouale batute (dupa ce le bati, scoate o lingura si pune-o deoparte, o sa ungem placintica la sfirsit) si ardeii.

Initial am vrut sa las cheddar cheese peste spanacel, apoi m-am razgindit si l-am amestecat si pe asta in spanac si l-am turnat peste aluat.

Am acoperit cu foaia cea frumoasa.

Am modelat pe margine si am aruncat-o in cuptoru incins la 400 F (200 grade C) cam pt 40-45 min.
Pofta buna!

Reteta Spanac in foetaj a fost propusa de California pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Placinta cu spanac,

Rulada cu spanac ,

Placinta cu spanac si brinza sau praz

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!