Tortilla de casa

Faina se da pin sita direct in castron, se adauga sarea, praful de copt si uleiul. Framantam adaugand cate putina apa calduta pana obtinem o coca moal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • putina sare
  • ½ pachetel de praf de copt
  • apa

Mod de preparare

Faina se da pin sita direct in castron, se adauga sarea, praful de copt si uleiul.

Framantam adaugand cate putina apa calduta pana obtinem o coca moale. Acoperim si lasam sa se odihneasca 15 minute. Din acest aluat formam 12 bile egale, pe care le intindem pe o tabla cu faina pana devin foarte subtiri, astfel incat sa obtinem 12 lipii cu diametrul de 18-20 cm. Se coc pe placa metalica, fara ulei (sau in tigaie de fonta sau in tigaie cu fundul gros ), pana lipia face basici. Apoi se intoarce pe partea cealalta si se coace. Cele coapte se tin calde.

Daca facem mai multe le putem congela. Se pot folosi pentru a fi inmuiate in sosuri sau pot fi umplute si cu carne condimentata in stil mexican.
Alte retete culinare recomandate:

Spaghete gratinate

Spaghete carbonara

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...