Charlota

Simplu si rafinat!!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (tava dimensiuni normale)
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • charlota de cacaua:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de cacao
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • 2 linguri de smantana(concentratia grasimii dupa preferinta)
  • charlota alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri de smantana
  • un plic de gelatina
  • decor
  • cacao
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc, galbenusurile se freaca cu uleiul si se incorporeaza in albusuri, apoi adaugam faina in ploaie. Dam la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, tava in care am asezat si o forma dreptunghiulara cu laturi mobile. Se da la copt cca. 10 minute, la foc iute cateva minute (3-5) si apoi la moderat.

Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, se adauga smantana, cacaua si la urma gelatina turnata in fir subtire, dupa ce intai am hidratat-o cu 100 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna charlota de cacaua deasupra blatului.

Preparam si cealalta charlota, mixand frisca pana se intareste adaugam smantana, ciocolata alba topita la bain marie si adaugata cate un pic si la urma gelatina hidratata si topita la bain marie. Se da la rece cel putin o ora dupa care se poate portiona si servi decorata cu cacaua si bombonele colorate sau daca se prefera, frisca sau cioocolata. In oricare din variante, ramane la fel de delicioasa!

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca