Coasta de miel umpluta

Un preparat devenit traditional in familia noastra!

Portii
5
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O bucata costa intreaga de miel
  • 500 g amestec de legume
  • 2 morcovi
  • 3 oua fierte tari
  • 5 kg ficatei de pui
  • 2 cepe rosii
  • marar verde
  • 2 oua crude
  • 250 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cateva cuisoare
  • ulei de maslie
  • broccoli
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Se spala cu apa rece coasta intreaga de miel, se lasa sa se zvante putin, apoi cu lama unui cutit ascutit, facem un portofel (fara a se desprinde pielea de pe marginea coastelor), desfacand pielea de la exterior de pe coasta, cu grija, fara a ajunge cu lama pe marginea coastei. Se unge cu un strop de ulei de masline si in interior si in exterior, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva ore la rece.

Ficateii de pui se dau in cateva clocote in apa cu sare, apoi se scurg si se dau la racit. Ceapa curatata se taie julien, legumele se lasa sa se dezghete la temperatura camerei, morcovii curatati de coaja se fierb si ei, intregi, in apa cu sare, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Broccoli se desfac in buchetele, apoi se acopera cu apa si sare, se dau in 2-3 clocote, se scurg si se lasa sa se raceasca.

Intr-un strop de ulei se prajesc un pic ficateii de pui, apoi se scot si in uleiul ramas calim ceapa taiata julien si legumele dezghetate, apoi condimentam dupa gust, cu sare si piper si lasam legumele sa se raceasca bine.

Se amesteca legumele calite si racite cu ficateii de pui, cu mararul tocat fin si cu cele 2 ou batute.

Cu acest amestec umplem coasta de miel, fara a uita sa bagam in umplutura ouale fierte tari, curatate de coaja, dar si morcovii intregi, iar partea pe unde am umplut, se coase cu ata de bucatarie astfel incat sa nu curga umplutura.

Coasta umpluta se asaza intr-o tava rotunda, mai inalta, cu partea bombata in sus, se infig cateva cuisoare in partea mai musculoasa, se mai toarna un strop de ulei peste ea, vinul, o parte de apa rece, un praf de piper si sare, se imprejmuieste cu buchetele de broccoli apoi, se acopera cu folie de aluminiu, sigiland bine pe margine si se da la cuptor, mai bine de o ora, cca. 75-80 minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa pana se rumeneste coasta frumos, udand din cand in cand, cu sosul din tava. In momentul cand am oprit focul, se scoate ata cu care am cusut, tragand usor de ea. Coasta se feliaza numai dupa ce s-a racit putin. Se serveste cu un vin roze.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Steaua (1000 retete)

Cred ca e cel mai frumos tort pe care l-am facut vreodata! Nu ca as fi facut prea multe :))), Ii multumesc Lauritei ca m-a...

Tort Steaua (1000 retete)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca