Coronita de miel

Coronita de miel este piesa de rezistenta a mesei festive de Pasti.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  •  coaste de la jumatate de miel
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • un dovlecel
  • 2 rosii
  • cateva buchetele de brocoli
  • ceapa verde
  • 4 catei de usturoi + inca 4 pt marinat
  • 2 pahare vin
  • ulei de masline
  • sare, piper, busuioc, rozmarin
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri otet balsamic

Mod de preparare

 

Seara am pus coastele la marinat cu vin (un pahar), ulei, sos de soia, otet balsamic, busuioc si rozmarin.

A doua zi am taiat coastele in doua folosind un cutit mai vechi si ciocanul.
Am spalat si curatat legumele.

Am taiat legumele, le-am aranjat intr-o tava, apoi am pus coastele sub forma de coronita, le-am pus in mijloc un gogoloi de folie de aluminiu si niste legume ca sa stea si le-am si prins cu niste tepuse.
Am pus apoi un pahar cu vin, niste ulei, am presarat sare, piper si niste busuioc si pe legume, le-am acoperit cu folie de aluminiu si le-am pus la cuptor pentru vreo 45 de minute, la 200 de grade. Apoi am dat folia deoparte si le-am mai lasat 15 minute.







 


Reteta Coronita de miel a fost propusa pe forum culinar.ro de catre IriA

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!