Cosulete cu crema de branza si leurda

Fragede, cremoase, de efect pentru o masa festiva, aceste cosulete aperitiv se fac usor si din ingrediente necostisitoare.

Portii
16
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 220-240 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 1 lingura seminte de chimen
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri unt moale
  • 1/2 legatura de leurda
  • sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete, pornim robotul si lasam pana se formeaza un aluat putin legat. Daca nu are consistenta dorita, mai adaugati putina apa rece sau faina, in functie de necesitati. Puneti aluatul in folie de plastic si dati la frigider pentru 30 minute. Rasturnati aluatul pe masa de lucru usor infainata si decopati cercuri cu o forma rotunda. Le puneti in forme de briose sau forme mici de tarte, depinde ce aveti si ce forma doriti sa va iasa. Intepati cu o furculita aluatul din loc in loc. Dam formele la cuptorul incins la 180 grade C pentru 15-18 minute.

Pentru crema de branza: mixam branza pana se desface bine si devine cremoasa. Adaugam treptat smantana si untul mixand de fiecare data. Se adauga sare si piper dupa gust. Leurda spalata si zvantata, se rupe in bucati mai mici, se pune intr-un mojar cu un praf de sare si se piseaza bine pana obtinem o pasta. Se adauga la crema de branza si se amesteca. Se da la frigider pentru 1 ora, se pune crema de branza intr-un pos si se umplu cosuletele. Se pastreaza la frigider si se servesc ca aperitiv. Sa va fie de folos!!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos