Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi

Cotletul de miel in crusta de ierburi este o mancare cu miel delicioasa si aspectuoasa. Carnea de miel este atat de frageda incat se topeste in gura.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 cotlet de miel
  • 2 felii de paine uscata
  • 2 linguri emmentaler razuit
  • 1 legatura de frunze de patrunjel
  • 1/2 legatura de frunze busuioc
  • cateva fire de chives
  • 1 lingura mustar
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 400 g sfecla de mangold
  • 1 ceapa
  • 50 g bacon
  • 1 canita supa de pui

Mod de preparare

Aceasta reteta imi aminteste de un schimb de experienta petrecut acum cativa ani, in Franta. Atunci am gustat pentru prima data un cotlet de miel gatit mediu, putin in sange si a fost fabulos!

Curatam cotletul de miel de grasimea in exces si curatam oasele de carne.

Il condimentam cu sare, piper si il prajim intr-o tigaie foarte incinsa cu ulei pe toate partile cam 3 minute. Intre timp punem feliile de paine in blender, apoi verdeata (patrunjel, busuioc, chives) si apoi cascavalul pana se maruntesc toate.

Incingem cuptorul la 170C.
Dupa ce am prajit cotletul il ungem cu o pensula cu mustar, apoi il dam prin ierburi. Il punem intr-o tava la cuptor 10-15 minute (depinde de cat e de mare si de cat de roz va place). Pentru ca noua ne place doar putin roz si nu sa se zbata in farfurie, l-am tinut 15 minute.

Spalam si tocam sfecla de mangold si taiem baconul juliene, la fel si ceapa. Calim ceapa cu baconul, apoi adaugam frunzele de mangold, sare si piper si putina supa de carne. Lasam cam 10 minute la sotat.

Dupa ce scoatem mielul din cuptor il lasam sa se odihneasca 5-10 minute si il servim cald. Enjoy!


Cotletul de miel in crusta de ierburi se serveste cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza chili

Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait. Ca sa va treaca...

Pizza chili
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca