Crema de zahar ars cu capsuni si kumquats

Un desert al copilariei mai aromat si parfumat !

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 150 g zahar (pentru siropul de zahar ars)
  • * 100 g zahar
  • * 500 ml lapte
  • * 1 pastaie de vanilie
  • * coaja de la 1 portocala
  • * capsuni pentru decor
  • * kumquats

Mod de preparare

Se topesc 150 g zahar intr-o craticioara cu o lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare maronie.

Se toarna caramelul in vase termorezistente in mod egal.

Separat se bat bine ouale cu 100 g zahar si laptele. Se adauga coaja de portocala si se amesteca bine.

Se toarna compozitia peste caramelul din vasele mici. Se pun vasele intr-o tava mare, se adauga apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).

Se baga totul in cuptorul incins pentru 40-45 minute. Cand este gata, crema de zahar ars se lasa putin sa se tempereze, apoi se pune la frigider pentru 2 ore inainte de servire.

Crema de zahar ars se serveste rece, cu siropul din tava si decorata cu capsuni si kumquats taiate felii.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...