Crema de zahar ars cu capsuni si kumquats

Un desert al copilariei mai aromat si parfumat !

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 150 g zahar (pentru siropul de zahar ars)
  • * 100 g zahar
  • * 500 ml lapte
  • * 1 pastaie de vanilie
  • * coaja de la 1 portocala
  • * capsuni pentru decor
  • * kumquats

Mod de preparare

Se topesc 150 g zahar intr-o craticioara cu o lingura de apa pana cand zaharul este topit si incepe sa aiba o culoare maronie.

Se toarna caramelul in vase termorezistente in mod egal.

Separat se bat bine ouale cu 100 g zahar si laptele. Se adauga coaja de portocala si se amesteca bine.

Se toarna compozitia peste caramelul din vasele mici. Se pun vasele intr-o tava mare, se adauga apa fierbinte in tava cat sa ajunga pana la jumatatea vaselor (pe exterior).

Se baga totul in cuptorul incins pentru 40-45 minute. Cand este gata, crema de zahar ars se lasa putin sa se tempereze, apoi se pune la frigider pentru 2 ore inainte de servire.

Crema de zahar ars se serveste rece, cu siropul din tava si decorata cu capsuni si kumquats taiate felii.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide