Drob de legume

Drobul de legume este excelent pentru iubitorii de legume si poate fi facut mai ales in perioadele de post din an.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • 23 morcovi mari
  • 4 cepe mari
  • 2 dovlecei mai subtiri
  • 1 ardei gras rosu, mare
  • 1 ardei gras verde
  • 400 g mazare din conserva
  • 1/2 punga cu granule de soia
  • 1 cana [250ml] cu orez
  • 23 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare , piper
  • ulei vegetal

Mod de preparare

Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin. Am pus ceapa si morcovul la calit in vreo 3 linguri de ulei, la care am tot adaugat treptat putina apa calda. Cand au inceput sa se inmoaie, am adaugat dovlecelul si am continuam calirea. Cand legumele au fost calite, le-am dat deoparte si le-am lasat sa se raceasca. Cand s-au racit le-am amestecat cu orezul si soia fierte, cu mazarea si verdeata. Intrucat nu am avut tava de chec, l-am pus intr-o tava in care fac de regula prajituri, folosind hartie de copt ca sa fiu sigura ca il scot fara probleme, si l-am introdus in cuptorul incalzit in prealabil.


Drobul de legume se serveste cald.

Reteta de drob de legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Lorellei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

Un an minunat petrecut alaturi de oameni si mai minunati!Bucataras.ro este a doua mea familie si ma bucur ca pe o parte...

Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca