Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Este o reteta usor de facut si foarte gustoasa!

Portii
2
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru drob: 300 g ficat de pui 300 g pipote de pui 300 g inimi de curcan 1 foaie foietaj 75 g unt 9 ouă piper şi delicat după gust 2 chite de mărar proaspăt 2 cepe mari 2 chite ceapă verde 2 c

Mod de preparare

Dupa ce am spalat maruntaiele, le punem la fiert timp de 20 minute: ficatul intr-o craticioara, iar pipotele si inimile impreuna. Cand au fiert, scurgem apa si le lasam sa se raceasca. Fierbem 2 oua si le lasam si pe acestea sa se raceasca. Curatam cele 2 cepe si le calim, apoi dam tigaia la o parte. Dam ficatul de pui, pipotele si inimile fierte prin masina de tocat carne. Peste acestea adaugam ceapa calita, cele 7 oua, mararul tocat marunt; piper si delicat dupa gust. Curatam usturoiul si il zdrobim ca pentru mujdei, apoi il adaugam la compozitia de mai sus si amestecam totul foarte bine. Ungem o tava de cozonac si punem in ea hartie de copt (puteti folosi o cratita in loc de acesta tava). Luam foaia de foietaj si o intindem cu facaletul, obtinand o foaie foarte subtire, pe care o punem peste hartia de copt din tava, lasand din ea sa atarne peste marginile tavii. Peste foaia de foietaj, punem din compozitie, cam pana la jumatatea tavii. Curatam cele 2 oua fierte si le punem deasupra compozitiei din tava, apoi umplem tava, lasand-o goala de doua degete. Acoperim drobul cu foietajul ramas afara din tava si-l ungem cu galbenus de ou. Introducem tava la cuptor, la foc potrivit si lasam sa se coaca. Cand s-a rumenit, facem proba cu scobitoarea si daca compozitia nu se lipeste de scobitoare, scoatem tava din cuptor, lasand drobul sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, il putem taia si servi cu mustar, salata bulgareassca, muraturi, salata de cruditati etc. Pofta mare!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare aromata cu vinete si pui

Mancare aromata cu vinete si pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca