Miel cu sos

Se toaca ceapa si prosciutto si se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea taiata bucati si se rumeneste cateva minute. Se toarna vinul si se las

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg miel de preferat de lapte
  • 50 g prosciutto crudo
  • ½ pahar vin alb
  • ½ lg faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 legatura mica maghiran
  • ½ lamaie –zeama
  • ulei de masline extravirgin
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se toaca ceapa si prosciutto si se caleste in putin ulei, apoi se adauga carnea taiata bucati si se rumeneste cateva minute. Se toarna vinul si se lasa pana se evapora alcoolul. Se presara faina si se amesteca, se adauga sare, piper si 200 ml apa calda. Se acopera si se lasa 40 minute Se amesteca galbenusurile cu ierburile tocate, usturoiul maruntit, un praf de nucsoara si sucul de la jumatate de lamaie. Se ia de pe foc carnea se toarna amestecul de galbenusuri, se amesteca si se repune pe foc mic 1-2 minute; mare grija sa nu se taie. Se mai poate face si trecand bucatile de carne prin faina, iar la sfarsit, inainte de a adauga galbenusurile, se iau de pe foc, se scoate carnea si se mai asa 30 secunde pe foc dupa ce se adauga amestecul de galbenusuri. Apoi se toarna sosul peste carne.
Reteta propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...