Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 1 ou
  • 80 g green sugar
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 g faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. umplutura:
  • 700 g branza cremoasa
  • 150 g green sugar
  • 3 oua
  • semintele de la o jumatate pastaie de vanilie
  • 2 lg rase de gris
  • 100 g stafide aurii
  • Pt. glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • nuca de cocos verde
  • migdale zdrobite

Mod de preparare

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga amestecului. Se omogenizeaza bine. Se toarna 3/4 din compozitie intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 12 minute. Crema: Intre timp, se pregateste umplutura. Se amesteca branza cu green sugar, ouale adaugate pe rand, iar la final, semintele de vanilie, grisul si stafidele aurii. Se omogenizeaza totul bine. Se scoate tava din cuptor si se toarna branza, iar deasupra, se pune restul de compozitie din blat. Se da din nou la cuptor si se lasa aproximativ 50-60 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se transfera pe un platou. Ciocolata amaruie se pune intr-un ibric, impreuna cu laptele si se lasa pana se topeste si se omogenizeaza. Se unge pasca cu glazura de ciocolata, apoi se decoreaza dupa imaginatie. Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca