Placinta cu vinete si carne de miel

Placinta cu vinete si carne de miel este o specialitate nord africana, dar care poate fi usor preparata si la noi. nu e nevoie de ingrediente special

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata taiata felii
  • sare
  • 5 linguri ulei de masline
  • 250g Fusili
  • 600ml sos Béchamel
  • 100g cascaval ras
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri parmezan
  • Pentru compozitia cu miel:
  • 1 ceapa mare desfacuta in inele
  • 2 tulpini de telina taiate felii subtiri
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500gr carne macinata de miel
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 150 g rosii uscate
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingura otet
  • 150ml supa de pui
  • sare si piper

Mod de preparare

Placinta cu vinete si carne de miel este o specialitate nord africana, dar care poate fi usor preparata si la noi. nu e nevoie de ingrediente speciale. Feliile de vanata se sareaza si se pun deoparte. Ceapa si telina se calesc 3 minute in ulei, se adauga carnea macinata si restul ingredientelor pentru umplutura cu miel apoi se lasa pe foc 20 minute. Feliile de vanata se spala, se sterg cu un servetel de bucatarie si se prajesc in 4 linguri ulei de masline incins. Se scot din tigaie si se pun deoparte. Fusili se fierb cu ulei in apa sarata apoi se lasa la stors. Sosul Béchamel se incalzeste, se adauga cascavalul apoi jumatate din sos se amesteca cu Fusili. Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt iar restul de sos Béchamel se pune deasupra. Se presara parmezan si se coace la 190°C pentru 25 minute.

Se poate servi atat cald cat si rece. Reteta Placinta de vinete a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca