Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • * 4 oua
  • * 50 g mac
  • * 50 nuca de cocos
  • * 40 g faina
  • * 100 g zahar
  • * un praf de sare
  • * 5 g praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • * 500 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 150 g unt 82%
  • * 4 galbenusuri
  • * 40 g amidon
  • * 1 pastaie de vanilie
  • In plus :
  • * 100 g biscuiti
  • * 50 ml cafea espresso
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 70 g smantana pentru frisca

Mod de preparare

Preparare blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se pune zaharul treptat pana se obtine o bezea.

Se adauga macul, nuca de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 25- 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C.

Preparare crema de vanilie:

Intr-un vas se adauga laptele, zaharul si pastaia de vanilie despicata si se pune la fiert la foc mic.

Galbenusurile se amesteca cu amidon si un pic de lapte rece.

Cand incepe laptele sa fiarba, se adauga galbenusurile, amestecand continuu.

Se trage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin apoi se incorporeaza treptat untul.

Asamblare si decorare prajitura:

In aceeasi tava se pune blatul de mac si se adauga crema de vanilie.

Se pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea, deasupra se toarna ciocolata topita si se niveleaza.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se poate portiona.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Marius 37

Desert tort Marius 37
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca