Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor iese foarte frageda si aromata, o friptura de miel suculenta, perfecta pentru masa de Paste. In plus cat timp este mielul la cuptor, te poti ocupa de alte treburi prin casa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de miel
  • 4 cepe mari
  • 2 capatani de usturoi
  • 23 fire de rozmarin
  • 45 frunze de salvie
  • 250 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rasa boabe de coriandru macinate
  • 23 foi de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Curatati pulpa de pielite, spalati-o si scurgeti-o de apa.

2. Stergeti-o cu un servet, apoi ungeti-o cu ulei si presarati-o cu sare, piper, cimbru si coriandru macinat.

3. Puneti-o intr-o tava adanca, adaugati vinul, uleiul, foile de dafin, salvia si rozmarinul.

4. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o in 3-4 felii groase. Ceapa nu trebuie taiata subtire, se va dizolva pur si simplu din cauza timpului mult petrecut in cuptor, si nu va mai da savoare mancarii de miel.

5. Capatanile de usturoi taiati-le in 2 pe orizontala.

6. Puneti in tava, imprejurul pulpei feliile de ceapa si jumatatile de usturoi cu partea taiata in jos.

7. Puneti si o cana cu apa si puneti tava in cuptorul incins dupa ce ati acoperit-o cu folie de aluminiu.

8. Coaceti pulpa la foc potrivit, pana cand se patrunde bine, aproximativ 2 ore. In ultimele 10 minute de stat la cuptor dati folia de jos ca sa se rumenasca. In acest moment puteti sa o ungeti cu un amestec de ulei de masline, miere si putin mustar, ca sa prinda o crusta delicioasa. O ungeti pe o parte, o lasati 5 minute sau pana e rumena, apoi o intoarceti, o ungeti, o lasati sa se rumneasca.


Pulpa de miel la cuptor se serveste calda. Se poate servi cu sos de hrean.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa