Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg amestec de carne de porc si vita
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri de bulion
  • 1 pastarnac
  • 100 g orez
  • foi de varza
  • foi de vita
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu putin ulei.

Morcovul, pastarnacul curatat si spalat se dau prin razatoare si se adauga peste ceapa, amestecand din cand in cand.

Adaugam carnea tocata, sucul de rosii, foile de dafin si lasam pe foc cateva minute.

Punem orezul spalat, o lingurita de patrunjel, sare si piper.

Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam sa se raceasca pentru cateva minute.

Foile de varza si vita de vie se oparesc cu bors de putina, apoi se umple fiecare sarmaluta cu amestecul de mai sus.

Sarmalutele se pun in oala de lut, se adauga crengute de cimbru, apa cat sa le cuprinda si se dau la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

Se servesc calde cu smantana.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu pui si ciuperci brune

Tarte si placinte rumenite si iscusite O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Placinta cu pui si ciuperci brune
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii