Tagine de miel cu prune uscate

Uleiul se incinge intr-o oala mare, kurkuma, ingverul si carnea de miel se prajesc pt 2-3 minute la foc potrivit. Jumatate din cantitatea de ceapa se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline o lingurita kurkuma praf o lingurita ingver prafun kg carne de miel fara grasime si taiata in bucati de 5 cm 2 cepe mari 1/4 l supa 8 fire de sofran 15 fire de coriandru( cred ca merge si uscat) 200g prune uscate fara sambur

Mod de preparare

Uleiul se incinge intr-o oala mare, kurkuma, ingverul si carnea de miel se prajesc pt 2-3 minute la foc potrivit. Jumatate din cantitatea de ceapa se toaca marunt, se adauga peste carne impreuna cu supa, coriandrul si sofranul, se acopera oala cu un capac si la foc mic se fierbe carnea timp de o ora si jumatate pana cand intra furculita usor in carne. Cuptorul se incalzeste la 100 gr. , carnea se pune intr-o forma pt friptura(aici la arabi exista o oala speciala de ceramica ce are capacul ca un furnal) se da carnea la cuptor. Sosul ramas se fierbe incontinuare, restul de ceapa se taie felii foarte subtiri si impreuna cu prunele, mierea, scortisoara si piperul se adauga in sos, se potriveste de sare si se mai fierbe 6-8 minute pana se ingroasa putin. Sosul se toarna peste carnea din cuptor , se presara totul cu susan.


Se serveste cu paine proaspata. Pofta buna! Reteta Tagine de miel cu prune uscate a fost propusa de Cali pe forum culinar.ro Alte retete cu miel gasiti aici: Miel cu broccoli, Miel betiv

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!