Tajine de miel

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sare si piper dupa gust
  • pulpa de berbecut marinata – 500 g
  • pastrama afumata de oaie – 300 g
  • morcovi – 2 bucmai mari
  • stafide – 100 g
  • prune uscate – 200 g
  • coriandru boabe – 1 lingura
  • anason stelat – 2 buc
  • cuisoare – 8 buc
  • curcuma (turmeric) – 2 lingurite
  • chimion – 1 varf de cutit
  • scortisoara – 1 lingurita
  • ghimbir proaspat
  • ras – 1/2 lingurita
  • boia dulce si iute – 1/2 lingurita din fiecare
  • usturoi – 45 catei
  • ceapa rosie si verde – 2 buc din fiecare
  • suc de portocale – 100 ml
  • rosii uscate
  • tocate – 78 buc
  • bulion calitativ – 2 linguri
  • miere – 1 lingura
  • amidon de porumb – 1 lingura (rasa)
  • ulei de masline 2 linguri
  • cardamon macinat – 1/2 lingurita
  • Pentru cous cous:
  • cous cous calitativ – 300 g
  • unt – 25 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• taiati cubulete pulpa de berbecut marinata si pastrama afumata de oaie
• taiati ceapa rosie si morcovii cuburi potrivite
• taiati usturoiul si ceapa verde marunt
• taiati rondele prunele si rosiile uscate
• adaugati toate ingredientele in slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital, cu putin ulei de masline, pastrand cardamonul pentru sfarsit
• asezonati dupa gust si setati pe modul de gatire High si timpul de 3 ore si jumatate
• gustati, asezonati din noudaca este cazul, adaugati si cardamon si setati pe modul de gatire Low si timpul de 30 minute
• dupa 4 ore de gatit veti obtine o mancare extrem de aromata, cu un iz oriental, usor dulceaga
• puneti cous cous-ul intr-un castron
• adaugati apa fiarta peste el si lasati-l la hidratat timp de 10 minute
• scurgeti apa si trageti la tigaie cous cous-ul cu putin unt, sare si piper. Acesta va servi ca garnitura.

Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa