Tajine de miel

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sare si piper dupa gust
  • pulpa de berbecut marinata – 500 g
  • pastrama afumata de oaie – 300 g
  • morcovi – 2 bucmai mari
  • stafide – 100 g
  • prune uscate – 200 g
  • coriandru boabe – 1 lingura
  • anason stelat – 2 buc
  • cuisoare – 8 buc
  • curcuma (turmeric) – 2 lingurite
  • chimion – 1 varf de cutit
  • scortisoara – 1 lingurita
  • ghimbir proaspat
  • ras – 1/2 lingurita
  • boia dulce si iute – 1/2 lingurita din fiecare
  • usturoi – 45 catei
  • ceapa rosie si verde – 2 buc din fiecare
  • suc de portocale – 100 ml
  • rosii uscate
  • tocate – 78 buc
  • bulion calitativ – 2 linguri
  • miere – 1 lingura
  • amidon de porumb – 1 lingura (rasa)
  • ulei de masline 2 linguri
  • cardamon macinat – 1/2 lingurita
  • Pentru cous cous:
  • cous cous calitativ – 300 g
  • unt – 25 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• taiati cubulete pulpa de berbecut marinata si pastrama afumata de oaie
• taiati ceapa rosie si morcovii cuburi potrivite
• taiati usturoiul si ceapa verde marunt
• taiati rondele prunele si rosiile uscate
• adaugati toate ingredientele in slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital, cu putin ulei de masline, pastrand cardamonul pentru sfarsit
• asezonati dupa gust si setati pe modul de gatire High si timpul de 3 ore si jumatate
• gustati, asezonati din noudaca este cazul, adaugati si cardamon si setati pe modul de gatire Low si timpul de 30 minute
• dupa 4 ore de gatit veti obtine o mancare extrem de aromata, cu un iz oriental, usor dulceaga
• puneti cous cous-ul intr-un castron
• adaugati apa fiarta peste el si lasati-l la hidratat timp de 10 minute
• scurgeti apa si trageti la tigaie cous cous-ul cu putin unt, sare si piper. Acesta va servi ca garnitura.

Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!