Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Pentru prima oara am descoperit lamaita si pe loc m-am indragostit de ea. Imi place aceasta planta, la fel ca si menta, pentru aroma si parfumul ei. Va aduc o mancare tare gustoasa, facuta incet, la cuptor, cu o carne foarte frageda care se desprinde usor de pe os si cu cartofi noi, de abia aparuti in piete. Se potriveste foarte bine pentru masa de Paste...

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de ied
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 cani apa calda
  • 1 kg cartofi noi(de preferat sa fie mici)
  • 1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita

Mod de preparare

Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.

Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm.

Cartofii se spala bine, se curata de coaja (sau nu), iar daca sunt mici, se lasa intregi. Daca sunt mai marisori, se taie in jumatati sau sferturi.

Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor, setand temperatura de 160 grade C, pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa va fie de folos!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos