Tort Raffaello cu blat de krantz

Delicios!!

Portii
10
Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un plic de gelatina(10 g)
  • (pentru forma de diametrul de 22 cm)
  • blat din krantz:
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 1 cana de zahar
  • 3 oua
  • 100 g biscuiti maruntiti
  • prima umplutura:
  • ananasul maruntit dintr-un compot, scurs de sirop
  • un plic de gelatina(10 g)
  • o cescuta mica din compotul scurs
  • umplura 2:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura de zahar cu aroma de vanilie
  • 150 g branza proaspata de vaci
  • 1 lingura de smantana grasa
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • decor
  • 3 linguri de nuca de cocos deshidratata
  • bomboane Raffaello

Mod de preparare

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca, se trage de pe foc si imediat se adauga si ouale batute. Se amesteca continuu pana se incorporeaza bine ouale si obtinem un caramel omogen. Se adauga biscuitii maruntiti, se amesteca bine cu o lingura, apoi se intinde in forma, nivelend cu dosul lingurii.

Se da la blender ananasul cu cescuta de compot pana obtinem un piure fluid, de consistenta unei smantani. Se incorporeaza si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul din forma si se lasa 15 minute la rece.

Intre timp mixam frisca cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se da la blender branzica dulce cu smantana, apoi se incorporeaza in frisca si se adauga in gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna peste piureul de ananas si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata si se decoreaza cu bomboane Raffaello. Se da la rece 2 ore apoi se portioneaza.

Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii