Dovlecei umpluti, de post

Niste dovlecei umpluti, de post, eu alegand sa ii fac cu soia, rezultatul fiind unul foarte gustos!

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sare
  • 3 dovlecei
  • 50 g soia granule
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • ketchup de casa sau bulion
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput, punem apa cu sare la fiert, cand a inceput sa dea in clocot se adauga soia si se lasa la fiert cca 5 min dupa care se strecoara.

Intre timp se spala dovleceii, se curate de impuritati si se taie pe din doua pe lungime.

Se scobesc de miez, cu o lingurita.

Separat, intr-o craticioara se calesc in putin ulei, ceapa tocata marunt, miezul de dovlecel taiat marunt, rosiile taiate cubulete.

Cand s-au calit, se adauga soia strecurata si 2-3 linguri de ketcup sau bulion.

Se umple barcutele cu compozitia de mai sus, se aseaza intr-o tava, in care se adauga putina apa si bullion.

Se dau la cuptor pentru cca 45 de minute, pana este facut dovlecelul. Pofta buna !

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...