;) O nouă premieră în bucătăria Panacris ;) Nu credeam că va veni această zi așa curând :) Da, am niște reminsecențe prinvind: loboda, leușteanul, ștevia și borșul :D Dar, ușor, ușor, am început să mă împrietenesc cu ele :D Mai am un hop, :D ștevia =)) Daaaa, știu că ptr voi e ceva normal o astfel de ciorbiță, dar ptr familia Zmeilor e mai greu de digerat :D :))) Chiar că e una dintre retetele de post economice, chiar economice ;) Majoritate ingredientelor sigur sunt în cămara fiecăruia ;) Iar ștevia și ceapa verde nu costă mai mult de 4 lei ;) Gata cu vorba, să trecem la treabă.
Ceapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă morcovul, țelina și cartofii, curățați și mărunțiți, lăsându-se la înăbușit cca. 10 minute. Se adaugă loboda curățată și tăiată fideluță, se asezonează de sare și piper, se completează cu cca. 2000 ml de apă, apoi se lasă la fiert la foc mediu cca. 2 de minute. După acest interval de timp, se adaugă verdețurile tocate mărunt și borșul, lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute la foc mic.
Spor și poftă bună!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii