Ciorba de loboda si cartofi

;) O nouă premieră în bucătăria Panacris ;) Nu credeam că va veni această zi așa curând :) Da, am niște reminsecențe prinvind: loboda, leușteanul, ștevia și borșul :D Dar, ușor, ușor, am început să mă împrietenesc cu ele :D Mai am un hop, :D ștevia =)) Daaaa, știu că ptr voi e ceva normal o astfel de ciorbiță, dar ptr familia Zmeilor e mai greu de digerat :D :))) Chiar că e una dintre retetele de post economice, chiar economice ;) Majoritate ingredientelor sigur sunt în cămara fiecăruia ;) Iar ștevia și ceapa verde nu costă mai mult de 4 lei ;) Gata cu vorba, să trecem la treabă.

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciorba de loboda si cartofi

Ingrediente

  • Lobodă roșie și alba 4 legături mari
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ceapă verde 2 fire
  • Ulei de floarea sarelui 2-3 linguri
  • Morcov 2 bucăți
  • Țelină o felie de cca. 50 g
  • Leuștean 2 fire
  • Pătrunjel ½ legătură
  • Cartofi 4 bucăți mari
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
  • Borș cca. 300 ml

Mod de preparare

Ceapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă morcovul, țelina și cartofii, curățați și mărunțiți, lăsându-se la înăbușit cca. 10 minute. Se adaugă loboda curățată și tăiată fideluță, se asezonează de sare și piper, se completează cu cca. 2000 ml de apă, apoi se lasă la fiert la foc mediu cca. 2 de minute. După acest interval de timp, se adaugă verdețurile tocate mărunt și borșul, lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute la foc mic.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide