O mancare sanatoasa si plina de vitamine. Urzicile se pot culege in primavara, oparite si puse la congelator,asa putem sa ne bucuram in orice perioada a anului de adevarate delicii culinare.
Spalam bine urzicile si la punem la fiert cu apa rece, le lasam sa traga un clocot apoi oprim focul si clatim bine urzicile, apoi le tocam marunt. Curatam ceapa, cateii de usturoi, o jumatate de ardei capia si jumatate de ardei iute, ii tocam marunt si ii undim, asa cat sa fie aurii, apoi adaugam urzicile peste ceapa prajita, sare dupa gust si ierburi aromate si 50 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute la foc iute sa capete gust, apoi oprim focul. Spalam orezul si il punem la fiert cu sare dupa gust, cealalta jumatate de ardei capia si cateva feliute de ardei iute,cand este gata fiert lasam cateva minute sa se racoreasca si punem cate un pic din toate pe un platou si ornam frumos cu masline si ardei. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii