O mancare sanatoasa si plina de vitamine. Urzicile se pot culege in primavara, oparite si puse la congelator,asa putem sa ne bucuram in orice perioada a anului de adevarate delicii culinare.
Spalam bine urzicile si la punem la fiert cu apa rece, le lasam sa traga un clocot apoi oprim focul si clatim bine urzicile, apoi le tocam marunt. Curatam ceapa, cateii de usturoi, o jumatate de ardei capia si jumatate de ardei iute, ii tocam marunt si ii undim, asa cat sa fie aurii, apoi adaugam urzicile peste ceapa prajita, sare dupa gust si ierburi aromate si 50 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute la foc iute sa capete gust, apoi oprim focul. Spalam orezul si il punem la fiert cu sare dupa gust, cealalta jumatate de ardei capia si cateva feliute de ardei iute,cand este gata fiert lasam cateva minute sa se racoreasca si punem cate un pic din toate pe un platou si ornam frumos cu masline si ardei. Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii