Cartofi noi cu sos de usturoi

Cartofii noi cu sos de usturoi sunt deliciosi. Pot fi serviti ca atare in zilele de post, sau pot fi serviti ca si garnitura pentru diferite fripturi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi noi mai mici
  • 1 capatana de usturoi mai mica
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se pun intr-un castron cu apa rece si se lasa 15 minute. Curatam apoi cartofii cu un burete mai abraziv (nu se curata de coaja, doar se spala). Se lasa apoi cartofii la scurs. Intr-un vas mai inalt (eu am folosit un tuci de fonta, asa nu se lipesc) punem ulei si il punem la incins. Cand uleiul este incins se pun cartofii. Se lasa pana se rumenesc frumos. Se scot pe un prosop absorbant. Intre timp pregatim sosul de usturoi. Curatam si pisam bine usturoiul. Adaugam uleiul, sare si otetul si mestecam bine pana capata consistenta unei maioneze. Servim cartofii noi alaturi de sos.


Cartofii noi se servesc ca atare sau ca si garnitura.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii