Ciorba cu perisoare din soia

Ciorba cu perisoare din soia este o ciorba minunata, cu multe legume, o ciorba potrivita pentru zilele de post, dar si pentru cei ce nu prea gatesc cu carne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • jumatate de portie de granule de soia
  • 100 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g morcovi
  • 50 g radacina de patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • 1
  • 4 l apa
  • 1 lingura sare
  • 1 legatura de patrunjel
  • piper macinat
  • un sfert de lingurita sare
  • 1 lingura faina de secara
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • jumatate de chifla
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • boia dulce.

Mod de preparare

Pregateste mai intai jumatate de portie de Pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei din Capitolul I. Spala si taie bucati mai mici 100 g de ciuperci si prajeste-le in 2 linguri de ulei. Toaca o ceapa rosie, adaug-o la ciupercile prajite si las-o la inabusit, pana devine sticloasa, dupa care adauga totul la pasta de soia. Curata si taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel. Inabuse-i cateva minute intr-o lingura de ulei, dupa care adauga 1,4 l apa, 1 lingura de sare si fierbe-o.

Spala si toaca marunt frunzele de sus dintr-o legatura mica de patrunjel, dupa care pune-o deoparte. Leaga partea ramasa si leag-o cu ata alba, dupa care o poti pune in supa. Pana fierbe supa, adauga peste soia cu ciuperci putin piper macinat, sfert de lingurita de sare, 1 lingura de faina de secara, jumatate din patrunjelul tocat, dupa care rade un catel de usturoi, adauga un ou intreg (sau niste cartofi fierti si pasati) si jumatate de chifla taiata in bucati mici. Poti inlocui faina de secara cu faina de soia. Framanta bine compozitia, formeaza cu mana umeda 8 galuste si adauga-le in supa fiarta.

Fierbe in jur de 20 de minute, pana morcovii devin moi. Vara poti adauga un ardei si o rosie mai mica. Cand e gata, scoate patrunjelul legat, ardeiul si rosia pe o farfurie, stoarece-le zeama cu ajutorul unei linguri si toarne-o in supa. Adauga o cantitate suficienta de ulei la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga cealalta parte a patrunjelului tocat si cand e gata, ia-l de pe foc si adauga o jumatate de lingurita de boia dulce. Lasa-l la racit, dupa care adauga putina apa amestecand continuu si fierbe-l inca 5 minute sa devina dens. Amestecand supa din cand in cand, adauga cu grija rantasul si fierbe-o inca 5 minute sa devina densa.


Serveste ciorba de perisoare cu soia calda.

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de pulpa de porc in sos picant

La foc mic, am facut o pulpita de porc in sos picant, numai buna de mancat cu o garnitura de orez, mamaliga sau piure....

Reteta de pulpa de porc in sos picant
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa