Ciorba cu perisoare din soia

Ciorba cu perisoare din soia este o ciorba minunata, cu multe legume, o ciorba potrivita pentru zilele de post, dar si pentru cei ce nu prea gatesc cu carne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • jumatate de portie de granule de soia
  • 100 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g morcovi
  • 50 g radacina de patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • 1
  • 4 l apa
  • 1 lingura sare
  • 1 legatura de patrunjel
  • piper macinat
  • un sfert de lingurita sare
  • 1 lingura faina de secara
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • jumatate de chifla
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • boia dulce.

Mod de preparare

Pregateste mai intai jumatate de portie de Pasta de soia care inlocuieste carnea conform retetei din Capitolul I. Spala si taie bucati mai mici 100 g de ciuperci si prajeste-le in 2 linguri de ulei. Toaca o ceapa rosie, adaug-o la ciupercile prajite si las-o la inabusit, pana devine sticloasa, dupa care adauga totul la pasta de soia. Curata si taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel. Inabuse-i cateva minute intr-o lingura de ulei, dupa care adauga 1,4 l apa, 1 lingura de sare si fierbe-o.

Spala si toaca marunt frunzele de sus dintr-o legatura mica de patrunjel, dupa care pune-o deoparte. Leaga partea ramasa si leag-o cu ata alba, dupa care o poti pune in supa. Pana fierbe supa, adauga peste soia cu ciuperci putin piper macinat, sfert de lingurita de sare, 1 lingura de faina de secara, jumatate din patrunjelul tocat, dupa care rade un catel de usturoi, adauga un ou intreg (sau niste cartofi fierti si pasati) si jumatate de chifla taiata in bucati mici. Poti inlocui faina de secara cu faina de soia. Framanta bine compozitia, formeaza cu mana umeda 8 galuste si adauga-le in supa fiarta.

Fierbe in jur de 20 de minute, pana morcovii devin moi. Vara poti adauga un ardei si o rosie mai mica. Cand e gata, scoate patrunjelul legat, ardeiul si rosia pe o farfurie, stoarece-le zeama cu ajutorul unei linguri si toarne-o in supa. Adauga o cantitate suficienta de ulei la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga cealalta parte a patrunjelului tocat si cand e gata, ia-l de pe foc si adauga o jumatate de lingurita de boia dulce. Lasa-l la racit, dupa care adauga putina apa amestecand continuu si fierbe-l inca 5 minute sa devina dens. Amestecand supa din cand in cand, adauga cu grija rantasul si fierbe-o inca 5 minute sa devina densa.


Serveste ciorba de perisoare cu soia calda.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa